• the vampire diaries •
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Опиши предишния с първата буква от името му.
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:53 am by Алекс Аграмунт

»  Кажи мръсната тайна на предишния.
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:53 am by Алекс Аграмунт

» Оцени лика на предишния от 1 до 10.
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:52 am by Алекс Аграмунт

» Fuck or Pass?
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:52 am by Алекс Аграмунт

» Популярен ли си ?
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:51 am by Алекс Аграмунт

» Довърши думата на предишния..

» Напишете си името със затворени очи..

» Познай какъв цвят са очите на следващия.
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:50 am by Алекс Аграмунт

» Познай любимият герой от Дневниците на вампира на следващия?
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:50 am by Алекс Аграмунт

» Ударете с ръка по клавиатурата.
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:49 am by Алекс Аграмунт

» Да броим обратно от 1000.

»  5 думи с буквата..

» Да броим до 10 000.
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:48 am by Алекс Аграмунт

» Познай коя зодия е следващия.
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:48 am by Алекс Аграмунт

» Да броим до 1000.
Домът на Майкълсън, 1664г. EmptyПон Юни 22, 2015 3:47 am by Алекс Аграмунт

Екип.
Кой е онлайн?
Общо онлайн са 5 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 5 Гости :: 1 Bot

Нула

[ View the whole list ]

Най-много потребители онлайн: 354, на Пет Окт 18, 2024 10:25 pm

Домът на Майкълсън, 1664г.

2 posters

Go down

Домът на Майкълсън, 1664г. Empty Домът на Майкълсън, 1664г.

Писане by Katherine Pierce ♥ Пет Авг 24, 2012 9:17 am

Вечерта бавно настъпваше. Погледнах големия стенен часовник на стената. Показваше 19:45 часа. След петнайсетина минути вече трябваше да тръгвам за домът на семейство Майкълсън. Преди седмица те бяха решили да организират събитие в дома си и бяха поканили почти целия град. Щеше да бъде прелестно.

Запознах се с Никлаус преди няколко месеца и много си допаднахме. Той беше невероятно мил и грижовен. Интересуваше се много от мен и аз наистина оценявах това. Той беше прекрасен човек. Напоследък двамата бяхме започнали да се срещаме все по - често и се опознавахме. Мислех си, че между нас може да се случи нещо. Или по - скоро се надявах. Тъй като вероятно едва ли ще срещна повторно някой такъв. Надявах се и той да си мисли същото.

Вече беше време да тръгвам за домът им. Не обичах а и не исках да закъснявам. Не бях от този тип хора. Огледах се за последно в огледалото и дооправих къдриците си. След това излязох от къщата.
Отвън ме чакаше красива карета, теглена от два черни коня. Качих се в нея и тя потегли. След няколко минути най - накрая пристигнах. Имаше доста карети пред дома им така, че вероятно щеше да е пълно с хора. Слязох от каретата и влязох вътре. Всичко беше страхотно украсено. Изпипано до най - малкия детайл. Явно това празненство щеше да бъде незабравимо.
Огледах се наоколо, търсейки един определен мъж. Не го видях. Изведнъж познат глас заговори зад мен. Обърнах се и мигом го познах.
- Клаус. - казах и се усмихнах радостно.
Katherine Pierce ♥
Katherine Pierce ♥
Админ.
Админ.

Пари : 2518
Местоживеене : Мистик Фолс.

https://vampdiaries-rpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Домът на Майкълсън, 1664г. Empty Re: Домът на Майкълсън, 1664г.

Писане by Клаус. Пет Авг 24, 2012 2:06 pm

Онези времена бяха от тези , които едва ли биха могли да се забравят някога.Най-вероятно причината беше тази , че дните бяха къде-къде по-различни от тези сега.Мъжете бяха кавалери , а щом на една жена се направеше комплимент , тя свеждаше глава срамежливо и благодареше.Хората бяха вежливи един към друг и вулгарните думи може би бяха една-две и никой не ги използваше , защото всички държаха на етикеция. Да всички имаха принципи и никога не ги прескачаха от най-богатия барон и най-контешки облечения придворен до най-бедния крепостник и окъсаната му жена.Лошото беше , че принципите им изискваха това потеклото да е от голямо значение.Това бе едно от малкото правила , които се превръщаха едва ли не в закони през тези така одавашни времена.

Никлаус нямаше такива проблеми.Фамилия Майкълсън беше от ''високата класа'' и също така всички бяха почетни граждани на градчето бяха заслужили уважение от всички жители , че едва ли не беше прекалено.
Но Майкълсън не бяха обикновени надути богаташи , които се разполагаха със силата на парите както те решат. Не , тя бяха хора ,които имаха високи морални стойности и също така и високи принципи.Често организираха приеми , за различни големи събития , които едва ли не можеха да се впишат в историята. Също като тази вечерния прием , за който Никлаус нямаше търпение.
Тази вечер щеше да види Нея , щеше да види момичето , за което би дал всички , защото тя бе повече от идеална. През всичкото си това съществуване , през тази цяла вечност той не бе виждал нищо такова. Не я познаваше от много време , за пръв път я бе видял едва преди няколко месеца и още тогава тя беше искрицата , която се настаняваше в очите му всеки път щом я зърнеше и не слизаше от там.Катрин - момичето , което щеше да види тази вечер и в коремът му отново щяха да запърха гъделичкащата сила на пеперудите , не , всъщност - в коремът му щеше да се настани цяло ято прилепи и щеше да се завръща в стомахът му всеки един път , в който зърнеше очите ѝ.
Приемът вече започваше , а Клаус вече беше готов и крачеше напред и назад , съвсем халотично , като се стремеше да обръща внимание на това кой влиза.Пред очите му се изреждаха толкова много лица , едва ли не милиони , а Никлаус дори си нямаше представа кои са те.Хората ,които му бяха познати се брояха на пръстите на ръцете му , а тези чиито имена знаеше и познаваше лично бяха далече по-малко. От всички тези приеми се предполагаше , че би трябвало да всички които идваха всеки път вече да са му познати , но или Клаус не бе физиономист или всеки път идваха още и още нови хора. Понякога се чудеше как родителите му могат да познават толкова много хора и как не се изморяват от всичкия този маскарад , който ставаше всеки път щом имаше някакво такова събитие.От Никлаус също се очакваше , че трябва да общува с хората тук , но не му беше приятно всички му изглеждаха прекалено надменни , сякаш идваха тук само и единствено заради безплатната храна и пиене и също така ,за да се подмазват на семейството му. Но както и да е ....
Щом заговорихме за лица не след дълго Клаус зърна единственото ,което нямаше начин да забрави , нищо че Катрин се яви в полезрението му за секунди.
Вече си мислеше ,че няма да дойде , понеже всички бяха тук , а той само си измисляше извинения ,за да избягва разговорите със случайните хора , които се спираха до него сякаш му бяха първи дружки.
-Извинете. - рече той , на дамата , която се бе спряла до него и му говореше нещо ,което Клаус изобщо не чуваше и проумяваше.
Той остави чашата си и тръгна напред , като зад гърба си остави разочарованото момиче , но този път поне имаше истинско извинение , сега само трябваше да види къде отиде то.
Не му отне много време , красотата ѝ се отличаваше от всички , не беше трудно да я открие. Тя стоеше и оглеждаше с любопитен поглед. Него ли търсеше ? -Това бе мисълта , която бързо се избистри в главата на Клаус и той отиде до нея с усмивка.
-Наслаждаваш ли се на ''купона'' - опита я той с ироничен тон , като се засмя съвсем леко.
За негово голямо удоволствие , тя се обърна със сияеща усмивка и произнесе името му доволно.Явно наистина беше търсила него и сега очите ѝ го откриха.
Никлаус плъзна бърз , но обстоен поглед по нея и тя както винаги сияеше , беше удивително красива.
- Здравей. - поздрави я той и се наведе и пое дясната ѝ ръка в своята си и я целуна , с лед това съвсем просто се засмя.
Колкото и нелеп да му се струваше този жест етикецията му го изискваше и той колкото и да не искаше трябваше да се придържа към това , въпреки че нямаше нищо против да целуне ръката ѝ.

Клаус.
Клаус.
Хибрид.
Хибрид.

Пари : 55
Местоживеене : In the shadows

Писане by Katherine Pierce ♥ Пет Авг 24, 2012 2:33 pm

Точно така. Най - накрая го открих.. или по - скоро да кажа той ме откри. А това си беше истинско предизвикателство като се има в предвид, че стаята беше пълна с всякакви хора. И постоянно влизаха нови и нови. Залата бързо се пълнеше и вътре ставаше все по - шумно и по - шумно. Някои от хората, чиито погледи срещнах познавах от години, с други се бях запознала наскоро, а трети виждах за пръв път. Дори не ги бях мяркала в града. Явно бяха поканени и хора от други места, а не само Мистик Фолс.

Никлаус се изяви като истински джентълмен и целуна нежно ръката ми. Макар и да бях с ръкавели чувството беше красиво. А и в това време си беше необходимост за мъжете. Бяха възпитани да се държат мило с една дама, независимо дали е знатна или не, богата или бедна.
Той се засмя леко, последван от мен. "Наслаждаваш ли се на ''купона'', попита ме с лека ирония в гласа си. Мисля, че празненството беше страхотно. Като изключим хилядите непознати лица, но благодарение на едно единствено, открояващо се от останалите вечерта ми щеше да бъде приказна.
- Щом ти си тук няма как да не се забавлявам.
Отвърнах му мило. Наистина беше така. Дойдох тук само заради Никлаус. Никой друг в тази стая нямаше особено голямо значение за мен освен той. Ако него нямаше да го има щях да пропусна тази вечер. Но не и сега... Някои от хората идваха тук само за да си спечелят уважението на фамилия "Майкълсън". Все пак те бяха благородни и влиятелни хора, а в малко градче като това беше трудно да натрупаш слава. А такива балове и празненства се взимаха като топъл хляб от хората. Някои дори идваха от много далеч само заради това.

Клаус се засмя леко поласкан от отговора ми. Така и трябваше. Все пак освен мъжете и жените трябваше да се държат мило. С Клаус решихме да се освежим малко, все пак щеше да бъде дълга вечер. Такива празненства не свършваха така бързо. Но за сметка на това масите бяха претрупани с какви ли не деликатеси и напитки. Отидохме до една от тези маси и си сипахме бяло вино. След това се чу звънченето от чукнатите ни чаши. Отпих една малка глътка. Мм виното беше много хубаво и качествено.
- Е, какво си планирал за вечерта?
Попитах го и се усмихнах чаровно. Дори и да не беше планирвал нищо присъствието му до мен беше достатъчно.
Katherine Pierce ♥
Katherine Pierce ♥
Админ.
Админ.

Писане by Клаус. Пет Авг 24, 2012 6:44 pm

Щом вече знаеше ,че тя е тук сякаш един тежък товар се стовари от раменете му.Може би му олекна от мисълта ,че сега ще бъде с нея , няма да скучае и няма да бъде длъжен да говори с останалите , все пак би искал да отдели всичкото си внимание на нея.
Очите му се взираха в нея и изучаваха всека една черта на лицето ѝ . Усмивката ѝ беше сияеща и изящна , а очите ѝ - дълбоки , искрени и едновременно търсещи внимание.Тя беше единствена.Вярно , че не я познаваше от много време , но това ,което знаеше му стигаше , беше достатъчно , дори повече от достатъчно , защото Никлаус бе готов да я обикне дори ако трябва , а това до сега не се бе случвало. Той никога не бе допускал някого до себе си толкова близо , не е бил с никой толкова искрен , никога не си е позволявал да изпита каквото и да било , дори и минимални симпатии.. Но тя , тя преобърна всичко в него още от първият миг , в който очите му срещнаха нейните и чу кадифения ѝ глас , а смехът и се сееше навсякъде и караше Клаус също да се засмее.
Може би вече беше крайно време да спре да я гледа и да си мисли какви ли не неща за нея и какво би направила , какво би и дал и на какво е готов и на какво не. В интерес на истината отговорът на всички тези въпроси беше само един , ясен и кратък , който гласеше - всичко.
Е, наистина беше време да изплува от дълбините на собствените си мисли , в които така отнесено бе заплувал , все пак Катрин му говореше , а ушите му дори не долавяха това ,което тя казва , но за сметка на това старателно следеше как се движат устните ѝ и накрая усети ,че нистина трябва да ѝ отговори , защото ако стоеше и мълчеше нямаше да е добре. Като за начало това първо щеше да неуважително , второ - ще изглежда като пълен загубеняк ...
- А .. ъм - промълви Клаус , но уви засече.
Да , сега трябваше да се сети какво го попита къдрокосата красавица. Не му отне много време , всъщност дори никакво. Все пак беше хибрид ...
-Прощавай , тази вечер съм леко отнесен - извини ѝ се той и на лицето му се разля полувинчата разбита усмивка . Може би това не бе най-чаровната ,която можеше да ѝ даде , но се почувства едва ли не разочарован от себе си , понеже си бе казал , че тази вечер всичкото му внимание ще е върху нея , а той дори не я слушаше. Е както и да е , сега трябваше да отговори на въпроса ѝ , който в интерес на истината не му се понрави много.
-Честно казано не съм се замислял над това - най-сетне поде Никлаус и се огледа наоколо ,а после допълни :
-Ако не ти се стои тук може да идем в градината , а ако не после може да ме удостоиш с честта за един танц. - предложи тези неща без съвсем да се замисли и усети колко нелепо звучат фактически... И за това той се засмя на думите си и заговори отново :
-Не , ти си моя гостенка и ще правим каквото ти искаш !
Това вече трябваше да е финалната му реч относно въпросът ѝ . До преди малко мълча сякаш бе глътнал езика си , а сега се разговори и не може да се спре.
Но наистина , той щеше да прави всичко ,което Катрин иска , дори и да не му хареса предложението ѝ щеше да се жертва.
Клаус.
Клаус.
Хибрид.
Хибрид.

Писане by Katherine Pierce ♥ Пон Авг 27, 2012 10:41 am

Клаус се взираше в мен и следеше внимателно всяка дума, която устните ми изричаха. Не ги изпускаше от поглед за да не би да пропусне нещо важно. Взираше се в мен, сякаш ме изучаваше. След като го попитах какво ще правим, той в първия момент не ми отговори. Все още ме гледаше захласнато или отнесено. Надявах се да е първото. Нямаше да се зарадвам, ако не се интересуваше от мен и му бях скучна.
Погледнах го с очакване да ми отговори и той изведнъж се върна на земята. Опита се да ме отговори, но запецна. Явно не ме беше чул или разбрал. След миг се сети и ми отговори. Първоначално изреди няколко предложения накуп и се засмя, явно почуствал се глупаво. За мен не беше. Всъщност исках да направя всичко това, което Клаус каза. Дори и да бяха глупави важното беше, че ще съм с него, другите неща нямаха значение за мен. Не и тази вечер.
Накрая той любезно ми предложи да правим каквото аз реша. Щом зависеше от мен то тогава можех да го занимавам цялата вечер, че и дори повече. Все щях да измисля нещо само и само да съм с него. Бих направила всичко.

Засмях се леко при предложението му. Мм.. разходка в градината ми звучеше много мило и романтично, както и танците. Мислех да направим и двете.
- Какво ще кажеш първо един танц?
Попитах го мило и се усмихнах. Точно като за нас изведнъж засвириха страхотна песен, само като за бавни танци. И то една от любимите ми песни. Какъв късмет..
Клаус ми отвърна с радостна усмивка, която значеше съгласие. След това ме хвана нежно през талията и ме придърпа към себе си. Аз на свой ред сложих ръцете си на врата му. След това се понесохме в танц.. Клаус ме водеше, а аз не подозирах, че е такъв танцьор. Погледнах го с учуда.
- Не знах, че можеш да танцуваш така..
Казах сахласнато. А той само се усмихна доволно и ме наклони надолу. Ахнах. Леко се стреснах, мислейки се, че ще ме изпусне, но не беше така..
Katherine Pierce ♥
Katherine Pierce ♥
Админ.
Админ.

Писане by Клаус. Пон Авг 27, 2012 8:48 pm

Танцуването определено не бе едно от най-любимите занимания за Клаус , но той щеше да направи всичко за нея , а танците бяха най-малкото в момента.Едва , че дори и две песни ,ако не и три , не биха му навредили. Плюс това в танците имаше бонус -можеше да я държи в обятията си и това го накланяше на мисълта ,че щом танците му даваха тази функция , едва ли не , би танцувал вечно , докато краката му сами не откажат , което пък би могло да стане бързо , понеже нашето момче си падаше леко по мързела. Но уви , щом Катрин бе тук и колкото и интересно да звучеше и изглеждаше , Клаус около нея винаги имаше енергия за всички , всъщност той винаги си я имаше , но нямаше желанието .. Така че , да , покрай това момиче той имаше желание да направи дори и невъзможното , колкото и усилия да му костваше.
-Така да бъде .. - съгласи се Никлаус с решението на Катрин и щом песента започна , той я пое в ръцете си колкото можеше по-близо до себе си , а тя на свой ред вплете нежно ръце около врата му.
Честно казано и той самия се учуди как изобщо е възможно да се движи толкова добре , след като не бе танцувал от цяла вечност , което си бе наистина така , но явно Катрин отново бе причината и за старанието му дори.
По очите ѝ можеше да разбере ,че песента явно ѝ бе от любимите или просто ѝ харесваше , но по лицето ѝ се четеше огромна радост.
Дори и Катрин се учуди на способностите му за танци , а Клаус реши да ѝ отвърне на свой ред
-Повярвай ми , и аз не знаех - а след това се засмя и я наведе надолу без съвсем да помисли , но шансовете да я изпусне бяха напълно нулеви , все пак рефлексите му бяха повече от мигновени... И въпреки това по лицето ѝ се изписа уплаха , макар и тази емоция да продължи едва секунди .
-Спокойно , довери ми се - увери я Клаус , а след това я изправи и ѝ се усмихна заключително.
Явно не бе виждала какви сили притежава и на какво е способен щом сега не се бе почувствала сигурна в ръцете му.

П.П съжалявам че е толкова кратък и скучен ... -.-
Клаус.
Клаус.
Хибрид.
Хибрид.

Писане by Katherine Pierce ♥ Вто Авг 28, 2012 11:01 am

След като Клаус ме хвана и видя леко стреснатото ми изражение той ми каза да му се доверя. Разбира се, че му се доверявах и му вярвах. Той беше един от малкото хора спечелили напълно моето доверие и уважение. А това не се спечелваше лесно. Преди имах вяра на всеки когото познавах. Доверявах се на всеки. След това обаче тези хора ме предаваха толкова лесно. Пропиляваха доверието ми с лека ръка толкова лесно колкото го и бяха спечелили. Затова сега много добре обмислях на кого да вярвам и на кого не. Кръгът от доверени хора беше съвсем тесен. И Никлаус беше в този кръг. Вярвах му и можех да разчитам на него. Сега и надявах се и в бъдеще.

Спрях да мисля и отново обърнах вниманието си на Клаус. Той все още ме държеше в обятията си и ме носеше в ритъм с музиката. Не забелязах кога се бях отпуснала и бях положила нежно глава на рамото му. А също така и кога песента се беше сменила. Сегашната беше дори още по-бавна и... романтична. Бях се притиснала в тялото му и бях обвила ръцете си около него. Той също ме държеше нежно и двамата продължавахме да танцуваме.
В неговите обятия аз се чувствах някак си в безопасност. Имах му вяра и знаех, че нищо лошо нямаше да ми се случи докато се намирах в обятията му. Имах това странно чувство, че той би могъл да ме предпази от всичко. Беше глупаво да си го мисля, все пак и той беше човек. Поне така си мислех...

Пропъдих тези мисли и отново насочих вниманието си към мъжа, в чиито обятия се намирах. Забелязах, че ме гледаше с интерес. Не знаех колко песни точно бяха минали. А и не ги броях, нито ме интересуваше. Дори и никаква музика да нямаше пак щях да танцувам с него. Тогава забелязах, че главата ми все още седи на рамото му. Помислих си че затова ме гледа. Че не му е приятно.. Отместих бързо главата си и го погледнах с леко притеснение в очите.
- Извинявай... не забелязах кога главата ми се отпуснала на рамото ти. - Господи това звучеше толкова глупаво. Звучах като пълна глупачка.. Изчервих се малко и една глупава усмивка се изписа на лицето ми. Пълна излагация, помислих си..
Katherine Pierce ♥
Katherine Pierce ♥
Админ.
Админ.

Писане by Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите